Overzicht
24/11/2017

The Retail Academy - Tractie naar webshop

Heeft u afgelopen weken ook de direct mail kaart van Zalando of het direct mail magazine van bol.com of CoolBlue in de bus gevonden?

The Retail Academy

In onze wereld die alsmaar digitaler lijkt te worden kennen ook de zuivere online spelers de toegevoegde waarde van conventionele media en communicatiekanalen. 

Kris Vranken, gemazeld en gepokt in zowel off en online communicatie, begeleidt u stap voor stap door de mogelijkheden van deze ‘conventionele’ maar onterecht onderschatte kanalen zoals direct mail, huis aan huis, sms, radio, …

Wat is de impact van deze kanalen en wat kunnen ze voor u betekenen? Hoe activeren we nog meer klanten inde digitale wereld met conventionele communicatiekanalen? Een sessie met studieresultaten en een pak cases. 

Na de pauze gaat Kris De Kock van myShopi meer concreet in op de folder. Als je weet dat 59% van de Belgen aangeeft dat folders hen regelmatig aanzetten tot aankopen, is het een sterk medium om mee op te nemen in je mediamix. We gaan in op welke kanten je uit kan met zowel de papieren als de digitale folder en hoe je dat precies aanpakt. We geven concrete tips & tricks om je folderdesign te optimaliseren en zo de impact van je campagne te maximaliseren : hoe geef je best je prijzen weer en hoe trek je de aandacht van de consument? Daarnaast bekijken we ook waar je rekening mee moet houden bij de drukker en bij taksen en geven we je nog enkele case studies mee zodat je geïnspireerd terug naar huis kan.

Belangrijkst onderdelen

  • Mogelijkheden van ‘conventionele’ communicatie kanalen
  • Wat is de impact van deze kanalen
  • Hoe klanten naar je webshop brengen met conventionele communicatiekanalen
  • Studieresultaten
  • Mogelijkheden van digitale en papieren folder
  • Folder design optimaliseren
  • Tips en tricks